Crêpes suzette

Skrevet d. 15 Februar 2002
Ingredienser
50 g Smør
1 tsk Smør (til orangesaucen)
2 stk Æg
0 dl Mælk
1 knsp Salt
1 spsk Sukker
100 g Hvedemel
4 stk Appelsin (mindst 1 med ubehandlet skal)
1 spsk Vanillesukker
50 g Smør
2 spsk Orangelikør (Grand Marnier eller Cointreau)

Fremgangsmåde
1. Smelt smørret til dejen i en lille gryde og tag gryden af komfuret. Pisk æg med mælk og krydr med salt og sukker. Tilsæt mel i skefulde og rør det hele til en glat dej uden klumper.
2. Pres en halv appelsin og rør saften i det flydende smør. Bland det i dejen og lad det afkøle 30 minutter i køleskab.
3. Pres saft af 1½ appelsin. Skyl den økologiske appelsin i varmt vand, tør den og riv skallen. Skræl de to appelsiner helt ind til frugtkødet. Skær appelsinbåde ud med en skarp kniv. Hæld den saft, der drypper under udskæringen, op til den anden saft.
4. Nu laves appelsinsaucen: Smelt den ene tsk smør i en pande. Rør vanillesukker i og lad det brune let ved middel varme. Hæld så saft og likør ved og lad det koge ind i 3-5 minutter til en sirupsagtig masse. Læg appelsinbåde i. Skru helt ned og hold saucen varm.
5. Kom det smeltede smør på en teflanpande og varm den op.Hæld en øseske dej på panden, vend og drej panden, så dejen fordelel regelmæssigt. Bag pandekagen ved middelvarme i ½-1 minut, vend den og bag den færdig i ½-1 minut. Fold crêpen sammen og læg den i orangesaucen.
6. Bag alle pandekagerne, fold dem og læg dem i saucen (læg hele tiden en ny smørklat på panden). Drys med flormelis og spis dem straks.