Torskefilet i svampefrikassé

Skrevet d. 9 Januar 2002
Ingredienser
1 stk Torsk (3-400 g filet)
250 g Svamp (forskellige slags såsom kantareller, østerhatte og champignoner)
1 bundter Krusepersille
3 dl Hvidvin (tør)
1 stk Gulerod
1 stk Løg (stort)
0 cl Peberkorn (hvide)
325 g Smør

Fremgangsmåde
1. Rens torsken og skær den i fileter med skindet på. Del dem i mindre stykker, salt dem let og stil dem i køleskab i ca. 1 time.
2. Vask og skræl guleroden og skær den i skiver. Pil løget og skær det i skiver. Kom hvidvin, gulerod, løg og krydderier i en kasserolle. Kog det langsomt ind til det halve. Sigt saucen over i en anden gryde. Skær 200 g koldt smør i små tern og montér saucen med det for helt lavt blus. Saucen må ikke koge, efter at smørret er kommet i, fordi den så vil skille.
3. Rens svampene og skær dem i tilfældige stykker (hvis svampene er små, skal de forblive hele). Sauter dem i lidt smør i en kasserolle og tilsæt saucen fra før, når de er færdige. Kog forsigtigt ind til det halve og montér med resten af det kolde smør. Smag til med hakket persille , salt og peber.
4. Pochér torskestykkerne med skindsiden opad i fiskekedel i 4-5 minutter.
5. Træk skindet af torsken og anret i en dyb tallerken med svampefrikasséen.