Filonebrød

Skrevet d. 19 September 2001
Ingredienser
400 g Hvedemel
100 g Hvedemel (durum)
3 dl Vand
10 g Gær
10 g Salt

Fremgangsmåde
1. En portion til 4 personer giver 2 brød.
2. Rør gæren ud i stuetempereret vand. Tilsæt mel og salt. Læg dejen i et rent dejfad, der er penslet med olivenolie. Dæk fadet med film, og lad dejen hæve i køleskabet i 6-12 timer.
3. Læg dejen på et meldrysset bord og del den i 2 stykker (per 4 personer). Hvert stykke formes til et rektangel på ca. 10x25 cm. Enderne snos, så de bliver spidse.
4. Læg brødene på en bageplade, der er drysset med mel. Rids brødene med 3 skrå rids, før de pensles med olie, dækkes med film og efterhæver til dobbelt størrelse i 1½-2 timer ved stuetemperatur.
5. Tænd ovnen på 250 grader. Sæt brødene ind, når ovnen er varm. Brug en forstøver og sprøjt brødene med vand 10 gange. Dæmp varmen til 220 grader og bag brødene 30-40 minutter. Bank på undersiden af brødene. Hvis det lyder hult, er de færdige.