Græske farsruller med timiankartofler, tomatsalat og tzatziki

Skrevet d. 18 Marts 2002
Ingredienser
500 g Kalvekød. magert
4 fed Hvidløg (finthakket)
1 håndfuld Persille (bredbladet, hakket)
4 stk Bagekartofler (store)
1 spsk Olivenolie (jomfru-)
1 håndfuld Timian (frisk)
8 stk Tomat (bomme-, cocktail- eller cherrytomater)
1 stk Løg (salatløg)
1 spsk Hvidvinseddike
1 tsk Olivenolie (jomfru-)
0 stk Agurk
150 g Yoghurt (græsk, 0,0%)
2 fed Hvidløg (friskpresset)
1 stk Citron

Fremgangsmåde
1. Hakket kalvekød, hvikløg, bredbladet persille, salt og peber blandes og formes til ruller, som steges på en pande med en god belægning.
2. Bagekartoflerne skrælles, skæres ud i store både, som gnides i olivenolie, timian , salt og peber og lægges på en bageplade med bagepapir og bager i ovnen ved 190 grader i 15-20 minutter.
3. Tomaterne skæres i skiver, og det meget finthakkede salatløg, blandes med eddike, olie, salt og peber.
4. Riv agurken i tynde skiver, og bland dem i den græske yoghurt, der er smagt godt til med hvidløg, salt og peber.
5. Citron skæres ud i både og serveres til den færdige ret. Kød og kartofler gør sig begge godt med en smule citronsaft.