Æblekage

Skrevet d. 16 Maj 2002
Ingredienser
125 g Smør
1 dl Brun farin
2 stk Æg
½ tsk Citronskal (fintrevet)
3 dl Hvedemel
1 tsk Salt
2 tsk Bagepulver
5 dl Æble (skrællede og i tern)
1 dl Nød (hakkede)
2 spsk Brun farin
½ dl Sukker
½ dl Mælk (udelades hvis æbler er meget saftige)

Fremgangsmåde
1. Smør sukker og 1 dl farin røres, til det er lyst og let.

2. Let piskede æg og citronskal røres heri.

3. Mel, bagepulver og salt sigtes og arbejdes gradvist ind i smørret.

4. Æbler og nødder foldes ind i dejen, som kommes i en velsmurt form, f.eks en springform.

5. De 2 spsk farin drysses over, og kagen bagen ved 200 grader ca. 45 minutter.