Frikadeller

Skrevet d. 2 August 2001
Ingredienser
1 spsk Olivenolie
500 g Hakket kalve- og svinekød
1 spsk Citronskal
1 tsk Paprika
0,5 tsk Allehånde
1 spsk Stærk sennep
2 spsk Rasp
3 spsk Smeltet smør
2 fed Hvidløg
1 bundter Persille

Fremgangsmåde
1. Skær rundstykket i tynde skiver, hæld varmt vand over og lad det blive blødt. Pil løg og hvidløg og hak det fint. Skyl persillen og ryst den tør. Hak den så fint som muligt.
2. Varm olivenolien i en pande. Steg løgene, hvidløget og halvdelen af persillen et øjeblik. Tag panden af varmen og lad det køle af et øjeblik.
3. Kom hakkekødet i en skål. Tryk det blødgjorte rundstykke ud. Put brødet ned til hakkekødet sammen med de stegte løg, hvidløg og persille. Ælt det hele godt og bland det. Jo bedre det blandes, jo bedre hænger farsen sammen senere. Krydr godt med citronskal, salt, peber, paprika og allehånde. Ælt sennep eller ketchup i. Bland resten af persillen i.
4. Lav små eller store portioner af farsen (fra bordtennisbold- til tennisboldstørrelse) og tril dem til kugler (hold med jævne mellemrum hænderne under den kolde hane). Hvis farsen stadig er for blød til at blive trillet, blandes et par skefulde rasp i. Tryk kuglerne flade og læg dem ved siden af hinanden.
5. Varm det smeltede smør i en stor pande, steg frikadellerne ved middel varme, vend dem forsigtigt og steg dem færdige. Det tager 5-7 minutter på hver side afhængigt af størrelsen. Spis dem nystegte fra panden - simpethen genialt!