Kyllinge-curry med acajounødder og mandler

Skrevet d. 16 November 2009
Ingredienser
¾ dl olie
3 store løg, finthakket
4 fed hvidløg, pressede
3 tsk finthakkede, frisk ingefær
2 spsk garam masala
1 spsk stødt koriander
1 tsk gurkemeje
1 dåse (400 g) tomater
1,2 kg kyllingestykker, uden skind
1 spsk mynte, finthakket
1¼ dl yoghurt naturel
1¼ dl usaltede acajounødder
1¼ dl mandler, grofthakkede

Fremgangsmåde
1 Olien varmes i en stor gryde. Svits løgene gyldne. Tilsæt hvidløg og ingefær og svits dem 2 min.

2 Tilsæt garam masala, koriander og gurkemeje og rør konstant i 2 min.

3 Rør tomater med deres væde i. Tilsæt kyllingestykker og mynte. Steges for svag varme i 45 min, eller til kødet er gennemstegt. Rør af og til, så det ikke sætter sig fast. I så fald tilsættes en smule vand.

4 Rør yoghurt, nødder og mandler i retten, som serveres med korianderblade.