Stikkelsbærgrød med vanilje-yoghurt

Skrevet d. 3 Januar 2010
Ingredienser
Grød:
500 g stikkelsbær
3 dl vand
150 g lyst rørsukker
1 spsk kartoffelmel

Vanilje-yoghurt:
2 dl yoghurt naturel 3,5%
1 spsk flormelis
Korn af 1 stang vanilje
25 g mandler

Fremgangsmåde
1. Rens stikkelsbærrene og kom dem i en gryde med vand og rørsukker. Kog bærrene ved svag varme i ca. 10 min.

2. Rør kartoffelmelet med lidt koldt vand til en jævning. Tag gryden af varmen – og lad grøden stå et par minutter, før jævningen hældes i under omrøring. Grøden må ikke koge, efter at jævningen tilsættes. Drys til sidst med lidt rørsukker, så grøden ikke trækker skind.

3. Rør yoghurten med flormelis og vaniljekorn. Servér en skefuld til grøden sammen med hakkede mandler.