Små fiskeboller

Skrevet d. 2 August 2001
Ingredienser
50 g Hvedebrød
0,5 håndfuld Persille
2 spsk Citronsaft
0,5 tsk Korianderpulver
1 spsk Citronskal
750 g Olie
2 stk Fiskefilet

Fremgangsmåde
1. Skær hvedebrødskrummen i små stykker og blød dem op i koldt vand. Mærk med fingerspidserne på fiskefileten, om alle ben er ude. Fjern dem ellers med en pincet. Skær fisken i små stykker.
2. Skyl persillen, ryst den tør og hak den fint. Tryk brødet godt, purér det med fisken og citronsaften i blenderen eller med stavblenderen. Rør ægget i massen, bland persille i. Krydr med salt, peber, koriander og citronskal.
3. Hæld olie i en gryde, en wok eller en frituregryde og lad den blive rigtig varm. Som varmetest kan man holde en tændstik (med svovlet opad!) ned i olien - hvis den bruser om den, er olien varm nok.
4. Form nu små boller af fiskemassen (hold hænderne under kold vand, form en ske fyldt med fiskefars i håndfladen). Kom bollen ned i den varme olie og vent at se, hvad der sker: Hvis den lille bolle falder fra hinanden, er massen for blød og skal stabiliseres med rasp.
5. Nu formes små boller af resten af fiskefarsen og 4-5 boller friteres ad gangen. Efter 3-4 minutter tages de op med en hulske og lægges straks på et tykt lag køkkenrulle. Spises varme, lunkne eller kolde.