Rugbrødskage

Skrevet d. 12 Januar 2010
Ingredienser
Bunden:
200 g revet rugbrød
uden kerner
150 g sukker
5 æg
100 g hakkede mandler
1 spsk. maizenamel
1 spsk. hvede mel
1 tsk. bagepulver
2 spsk. kakao

Fyld:
4-5 spsk. abrikos eller solbærsyltetøj
2-3 dl fløde pisket til skum

Fremgangsmåde
Bunden:
Æggeblommer og sukker piskes hvidt og luftigt.

Æggehviderne piskes stive og rugbrødet rives.

Revet rugbrød, mandler, maizena, mel, bagepulver og kakao blandes og vendes i æggeblommerne, og de piskede æggehvider vendes i.

Hæld massen i smurte forme, evt. drysset med mel, og bag dem i 30-40 min. ved 200°.

Tag kagerne ud af ovnen og lad dem stå i 10 min., inden de vendes ud af formene. Lad dem køle af på en rist.

Skær kagerne igennem på langs. Læg lagene sammen med syltetøj og flødeskum. Hæld kakaoen i en sigte og ryst den over kagen.