Pastasalat

Skrevet d. 8 August 2001
Ingredienser
150 g Pastaskruer (eller -sløjfer)
150 g Kogt skinke
1 bundter Purløg
1 bundter Dild
2 spsk Mayonnaise
2 spsk Hvidvinseddike
2 spsk Solsikkeolie
1 bundter Radiser
1 spsk Yoghurt

Fremgangsmåde
1. Hæld pastaen i kogende, saltet vand, lad den boble færdig i gryden uden låg (kogetiden står på posen, prøvesmag indimellem, så de ikke bliver for bløde). Hæld dem i trådsigten, giv dem et chok med koldt vand og lad dem dryppe godt af.
2. I mellemtiden skæres skinken i strimler (fedtkanten skæres af), osten høvles groft. Skær det grønne af radiserne, skyl dem og skær dem i skiver. Skræl agurken og skær den i små terninger. Skyl urterne og hak dem.
3. Mayonnaisen (hjemmelavet er naturligvis toppen - se opskriften her på madgal.dk) røres sammen med yoghurt og eddike og krydres med salt og peber. Rør olien i til sidst.
4. Bland pastaen med alle ingredienserne, hæld dressingen over og lad det trække (ikke for længe, hvis mayonnaisen er hjemmelavet!). Før alle kaster sig over buffeten, smages lige en ekstra gang, om der ikke er noget, der mangler ... salt, peber, eddike!