Rødkål med æble og hasselnødder

Skrevet d. 26 Maj 2010
Ingredienser
350 g (ca. ¼) rødkål
200 g (ca. 1) madæble
50 g (ca. 1/3) porre
100 g hasselnødder

Dressing
2 spsk smagsneutral olie
1 tsk flydende honning
1½ tsk æblecidereddike (eller citronsaft)
1 tsk sennep
salt og peber

Fremgangsmåde
Hasselnødderne tørristes på en hed pande, til skallen er mørk, men ikke brændt. Ryst panden undervejs, de brænder let på. De gnides imellem et viskestykke, så skallen gnides af. De kan evt. ristes lidt mere, hvis de er meget lyse. Rødkålen befries for de yderste blade og stok og snittes i fine strimler, æblet skæres i kvarter, udkernes og skæres i smalle både og vendes straks i rødkålen. Porren skæres i meget tynde strimler. Gem lidt porrestrimler til pynt.

Til dressingen piskes alle ingredienserne sammen. Grønsager og dressing blandes og smages til. Salaten pyntes evt. med nødder og porrestrimler.