Mørbradgryde

Skrevet d. 28 December 2018
Ingredienser
4 Personer

Mørbradgryde
1 afpudset svinemørbrad (ca. 350 g)
10 g smør
½ tsk groft salt
friskkværnet peber
400 g rensede champignoner - hele og halve
1 stort rødløg i tynde både (ca. 100 g)
125 g kalkunbacon i tern
1 dåse flåede tomater (ca. 400 g)
1 tsk groft salt
½ tsk cayennepeber
320 g perlespelt (ca. 4 dl)
4 dl vand
1 tsk groft salt

Mangosalat
200 g fintstrimlet romainesalat
2 modne mangofrugter i tern (ca. 400 g)
200 g cherrytomater i halve
2 små finthakkede fed hvidløg
1 limefrugt
1½ dl Flødefraiche 30%

Pynt
grofthakket bredbladet persille

Fremgangsmåde
Mørbradgryde
* Skær mørbraden i små bøffer.
* Lad smørret smelte ved kraftig varme, men uden at det bruner, i en stor, tykbundet gryde.
* Steg mørbradbøfferne ved jævn varme ca. 2 min. på hver side.
* Tag dem op, drys dem med salt og peber og hold dem varme.
* Steg champignon, løg og bacon i gryden ved høj varme i ca. 3 min.
* Tilsæt flåede tomater, salt, cayennepeber og læg mørbradbøfferne tilbage i gryden.
* Lad retten koge ved svag varme og under låg i ca. 10 min.

* Skyl imens perlespelten godt og kom den i en gryde med kogende vand tilsat salt.
* Kog spelten ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 12 min.
* Tag gryden af varmen og lad spelten trække, stadig under låg, i ca. 12 min.

Mangosalat
* Læg imens romainesalaten i et stort fad.
* Fordel mango, tomater og hvidløg på salaten.
* Riv skallen af limefrugten og pres herefter saften ud af den.
* Fordel først limesaft og dernæst limeskal over salaten.

* Tilsæt flødefraiche til mørbradgryden, varm den igennem og smag til.
* Pynt med persille og server med perlespelt og mangosalat.

Variation
Mørbradgryden kan også blot serveres med ris - i stedet for perlespelt og mangosalat. Du kan anvende piskefløde eller madlavningsfløde i stedet for flødefraiche i mørbradgryden.