Marineret mørbrad i ovn og stegte kartofler

Skrevet d. 28 December 2018
Ingredienser
4 personer

Marineret mørbrad
1 spsk brun farin
4 spsk sojasauce
2 små knuste fed hvidløg
2 tsk finthakket rød chilipeber
1 svinemørbrad (ca. 400 g)
1 kg små faste kartofler, fx nix pille
1 liter vand
1 spsk groft salt
25 g smør
2 spsk grofthakkede hasselnøddekerner
1 tsk groft salt

Chilidressing
3 dl økologisk Fraiche 9%
2 spsk sød chilisauce
½ tsk groft salt

Tilbehør
300 g dampet broccoli
300 g dampede grønne bønner

Fremgangsmåde
Marineret mørbrad
Bland farin, sojasauce, hvidløg og chilipeber i en plasticpose egnet til madvarer. Fjern eventuelle sener og hinder fra mørbraden. Kom mørbraden i marinaden, luk posen og læg den i køleskabet i ca. ½ time.

Vask imens kartoflerne og kom dem i kogende vand tilsat salt. Kog dem ved svag varme og under låg i ca. 5 min. Hæld vandet fra og damp kartoflerne tørre. Tilsæt smør og nødder og vend godt rundt - til smørret er smeltet. Kom kartoflerne i en lille bradepande og drys dem med halvdelen af saltet. Læg mørbraden i et ovnfast fad og drys den med resten af saltet. Steg kartofler og kød midt i ovnen. Tag kødet ud efter ca. 15 min. - eller når centrumstemperaturen er ca. 55° - hold kødet varmt. Vend rundt i kartoflerne og lad dem stege færdige.

Chilidressing
Vend fraiche, chilisauce og salt sammen. Smag til.

Tips
Kartofler og kød kan steges på grillen - brug evt. indirekte varme.

I stedet for at lave en marinade kan du bruge en teriakisauce.

Stegetid
Ca. 20 min. ved 225°.