Spaghetti med citronflødesauce og rejer

Skrevet d. 18 August 2001
Ingredienser
1 tsk Smør
500 g Spaghetti
2 dl Piskefløde
1,25 dl Grøntsagsbouillon
2,5 spsk Citronsaft
200 g Små kogte, pillede rejer
2 blade Basilikum

Fremgangsmåde
1. Skyl forårsløgene. Fjern rodduske og visne grønne dele, alt andet snittes i fine strimler. Lad smørret smelte i den store pande og sautér de fint snittede forårsløg.
2. Bring 5 l vand i kog med 2 spsk salt. Hæld spaghettien i og kog den i en gryde uden låg, til den er al dente (husk bideprøven).
3. Fløde, grøntsagsbouillon og citronsaft hældes på panden. Lad det simre under omrøring. Væden fordamper efterhånden og tilbage bliver en lækker flødesauce. (Hvis det skiller var fløden ikke længere frisk).
4. Nu skal der smages til og krydres med salt og peber. Først til allersidst blandes de små pillede rejer i, lad retten simre et kort øjeblik. Det må ikke koge, så bliver rejerne seje. Hæld spaghettien i en sigte og bland den straks med saucen. Basilikumblade ovenpå og varm ind på bordet!