Pandekager

Skrevet d. 19 August 2001
Ingredienser
150 g Hvedemel
1 knsp Salt
2 spsk Fedt (til stegning, alternativt olie eller smør)
1,25 dl Letmælk

Fremgangsmåde
1. Kom melet over i en skål, pisk mælk, æg og salt i lidt efter lidt. Dejen må ikke klumpe, men skal være sejtflydende og glat. Lad den hvile i 20 minutter.
2. Kom ganske lidt fedtstof på en pande og lad det blive varmt. Skru ned til middel varme. Hæld en lille portion dej på panden, drej panden i alle retninger, så dejen fordeles i et tyndt lag.
3. Når undersiden er bagt ruskes panden let, så pandekagen løsner sig. Så vendes pandekagen med paletkniven og bages færdig.
4. Kom igen lidt fedtstop på panden, hæld den næste portion dej på og bag pandekagen præcis som den første. Det tager altid kun et par minutter pr. pandekage, men når den sidste er bagt, er den første alligevel blevet blød og kold på tallerkenen. Altså: Alle pandekager skal spises frisk fra panden - eller holdes varme (180 grader / varmluft 160 grader) i en forvarmet ovn.
5. Smager godt sammen med: salat, champignonsauce, kødsauce, grøntsagsragout af enhver slags. Særlig lækkert og hurtigt: Prøv at lægge ost på pandekagen, mens den stadig ligger på panden, rul den sammen og lad osten smelte et øjeblik. Smager også godt med sveskemos, kirsebærkompot, marmelade eller frugtsalat.