HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i opskrifter

Kategorier

 Brunch
 Brød
 Desserter
 Drikke
 Etnisk
 Fedtfattigt
 Fisk & skaldyr
 Fjerkræ
 Forførende mad
 Forretter
 Glutenfri
 Hovedretter
 Julemad
 Kager
 Klassikere
 Kød
 Lam
 Mad for børn (let at lave...
 Picnic
 Påske
 Ris og pasta
 Salater
 Saucer & dressinger
 Supper
 Tilbehør
 Vegetar
 Vildtretter

Rispilaf

Skrevet d. 19 August 2001
Ingredienser
300 g Langkornede ris
3 spsk Smør
6 dl Hønsebouillon
0,5 tsk Citronskal (reven)

Fremgangsmåde
1. Skyl risene i koldt vand. Lad dem dryppe af. Pil løget og hak det fint. Smelt halvdelen af smørret i en gryde, steg løgene glasklare. Hæld bouillonen over og lad det komme i kog.
2. Først nu tilsættes risene, krydr med salt, peber, citronskal. Skru helt ned for varmen, låg på og vent i godt 20 minutter - ikke røre!
3. Når al væden er suget op tages gryden af kogepladen. Læg et viskestykke mellem gryde og låg og lad risen hvile i 10 minutter. Risene løsnes med en gaffel, rør resten af smørret og citronskallen i. Lækre, løse ris - perfekt!
4. Smager godt sammen med stort set alt - fra grillet fisk til grøntsagsgryde.