HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i opskrifter

Kategorier

 Brunch
 Brød
 Desserter
 Drikke
 Etnisk
 Fedtfattigt
 Fisk & skaldyr
 Fjerkræ
 Forførende mad
 Forretter
 Glutenfri
 Hovedretter
 Julemad
 Kager
 Klassikere
 Kød
 Lam
 Mad for børn (let at lave...
 Picnic
 Påske
 Ris og pasta
 Salater
 Saucer & dressinger
 Supper
 Tilbehør
 Vegetar
 Vildtretter

Frisk ærtepuré

Skrevet d. 25 September 2001
Ingredienser
1 spsk Smør
300 g Frosne ærter
1,25 dl Tør hvidvin
1,25 dl Fløde
0,5 bundter Basilikum

Fremgangsmåde
1. Pil løget, halvér det og hak det meget fint. Smelt smørret i en høj gryde (middel varme), læg løget i og steg det glasklart, rør ofte i gryden.
2. Kom de dybfrosne ærter i gryden og bland med løget. Hæld vin og fløde ved og krydr med salt og peber. Læg låg på og lad det koge op.
3. Tør basilikumbladene med lidt fugtet køkkenrulle. Lad et par blade koge med i gryden under låg en 5 minutters tid.
4. Tag gryden af komfuret, tilsæt resten af basilikumbladene og purér det hele med stavblenderen. Smag saucen til med salt, peber og et par dråber citronsaft.
5. Smager godt sammen med: smilende æg (endnu varme), kogt oksekød, gode stegeben, laks, svinemørbrad.