| ||||||||||||||||||||||
Log ind eller Bliv medlem | ||||||||||||||||||||||
Kategorier |
Lys grundsauceSkrevet d. 25 September 2001Ingredienser500 g Kalveben (hakket i mindre stykker af slagteren) 1 stk Selleri 1 bundter Persille 1 bundter Persille 1 tsk Salt Fremgangsmåde 1. Kan piftes op med fløde eller hvidvin, krydres med sennep, chalotteløg, karry eller pesto - til pasta, fjerkræ, grøntsager. En portion til 4 personer giver 1 l fond.
2. Kom benene og de rengjorte og groft skårne grøntsager i en stor gryde. Læg også laurbær, peberkorn og skyllet persille ved og lad det lige knap være dækket med vand. Lad det koge op uden låg og hæld af og til vand ved, så ingredienserne igen lige knap er dækket.
3. Efter godt to timer hældes alt over i en sigte og bouillonen sies. Bouillonen koger op endnu engang og smages til med salt. Skum fedtet af eller sug det op med køkkenrulle. |