HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i opskrifter

Kategorier

 Brunch
 Brød
 Desserter
 Drikke
 Etnisk
 Fedtfattigt
 Fisk & skaldyr
 Fjerkræ
 Forførende mad
 Forretter
 Glutenfri
 Hovedretter
 Julemad
 Kager
 Klassikere
 Kød
 Lam
 Mad for børn (let at lave...
 Picnic
 Påske
 Ris og pasta
 Salater
 Saucer & dressinger
 Supper
 Tilbehør
 Vegetar
 Vildtretter

Lys grundsauce

Skrevet d. 25 September 2001
Ingredienser
500 g Kalveben (hakket i mindre stykker af slagteren)
1 stk Selleri
1 bundter Persille
1 bundter Persille
1 tsk Salt

Fremgangsmåde
1. Kan piftes op med fløde eller hvidvin, krydres med sennep, chalotteløg, karry eller pesto - til pasta, fjerkræ, grøntsager. En portion til 4 personer giver 1 l fond.
2. Kom benene og de rengjorte og groft skårne grøntsager i en stor gryde. Læg også laurbær, peberkorn og skyllet persille ved og lad det lige knap være dækket med vand. Lad det koge op uden låg og hæld af og til vand ved, så ingredienserne igen lige knap er dækket.
3. Efter godt to timer hældes alt over i en sigte og bouillonen sies. Bouillonen koger op endnu engang og smages til med salt. Skum fedtet af eller sug det op med køkkenrulle.