HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i opskrifter

Kategorier

 Brunch
 Brød
 Desserter
 Drikke
 Etnisk
 Fedtfattigt
 Fisk & skaldyr
 Fjerkræ
 Forførende mad
 Forretter
 Glutenfri
 Hovedretter
 Julemad
 Kager
 Klassikere
 Kød
 Lam
 Mad for børn (let at lave...
 Picnic
 Påske
 Ris og pasta
 Salater
 Saucer & dressinger
 Supper
 Tilbehør
 Vegetar
 Vildtretter

Creme caramel

Skrevet d. 27 September 2001
Ingredienser
5,333 spsk Sukker
0,333 l Mælk
1 knsp Salt

Fremgangsmåde
1. Denne opskrift giver en rigeligt stor portion! Først skal karamelsiruppen koges: Bland 2 spsk sukker med 2 spsk vand i en lille gryde og kog sukkervandet ved svag varme under stadig omrøring. Lad det blive ganske let brunt og tag det hurtigt af komfuret.
2. Fordel siruppen i små ildfaste forme (1 per portion). Der skal være plads til ca. 1½ dl creme. Vug formene frem og tilbage så siruppen fordeles regelmæssigt i bunden.
3. Forvarm ovnen til 180 grader (varmluft 160 grader). Fyld en stor, dyb bradepande med vand og sæt den på den nederste rille.
4. Hæld mælken i en gryde med en knivspids salt og resten af sukkeret. Varm det langsomt op. Flæk vanillestangen på langs, skrab vanillekornene ud og kom den ned til mælken sammen med stangen. Lad blandingen koge op. Tag straks gryden af komfuret.
5. Pisk æggene i en skål. Fisk vanillestangen op af mælken og rør et par skefulde af vanillemælken i æggene. Tilsæt så efterhånden den øvrige mælk, mens der piskes kraftigt.
6. Hæld æggemælken i de forberedte forme. Stil formene i vandbad (i bradepanden) og lad dem bage i godt 20 minutter, indtil massen er stivnet. Tag så formene ud. Lad dem først køle af et kort stykke tid og lad dem så blive rigtig kolde i køleskabet (helst natten over).
7. Før serveringen dyppes formene et øjeblik i varmt vand, cremen løsnes med en kniv skyllet i varmt vand og cremen vendes over på en tallerken.
8. Smager godt sammen med: espresso