HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i opskrifter

Kategorier

 Brunch
 Brød
 Desserter
 Drikke
 Etnisk
 Fedtfattigt
 Fisk & skaldyr
 Fjerkræ
 Forførende mad
 Forretter
 Glutenfri
 Hovedretter
 Julemad
 Kager
 Klassikere
 Kød
 Lam
 Mad for børn (let at lave...
 Picnic
 Påske
 Ris og pasta
 Salater
 Saucer & dressinger
 Supper
 Tilbehør
 Vegetar
 Vildtretter

Chokoladebudding

Skrevet d. 27 September 2001
Ingredienser
100 g Mørk chokolade
4 spsk Sukker
0,5 l Mælk
40 g Kartoffelmel

Fremgangsmåde
1. Bræk chokoladen i små stykker eller høvl den groft. Kom æggeblommer og sukker i en skål, pisk med piskeriset eller håndmikseren nogle minutter til massen bliver dejlig cremet.
2. En fjerdedel af mælken røres med kartoffelmelet, resten af mælken hældes i en gryde. Kom chokoladen i. Flæk vanillestangen på langs, skrab vanillen ud og kom den og stangen i mælkegryden. Kog blandingen op ved middel varme under omrøring.
3. Tilsæt kartoffelmelsjævningen og lad buddingen stivne under omrøring. Tag vanillestangen op og sluk for komfuret. Bland æggesnapscremen i, men nu må det ikke koge!
4. Tag gryden af komfuret, rør et øjeblik og lad det køle let af.
5. Nu skylles nogle små forme (1 per portion) eller 1 stor form i koldt vand, buddingen hældes i. Lad det køle godt af i køleskabet (mindst 1-2 timer).
6. Før servering dyppes formene i varmt vand og buddingekanten løsnes med en kniv, der er skyllet i varmt vand. Vend buddingen ud på en tallerken.
7. Hvis man vil have buddingen lidt lettere i det, kan man vende stivpisket æggehvide fra 1 æg (per 4 portioner) i blandingen, før den fyldes i formene. Men så bliver det sværere at vende buddingen ud på en tallerken.
8. Smager godt sammen med: vanillesauce (se opskriften her på madgal.dk eller en sød, "løst" pisket flødeskum.