| ||||||||||||||||||||||
Log ind eller Bliv medlem | ||||||||||||||||||||||
Kategorier |
BlåbærmuffinsSkrevet d. 27 September 2001Ingredienser250 g Hvedemel 3 tsk Bagepulver 200 g Blåbær (friske eller dybfrosne) 150 g Sukker 1 tsk Vanillesukker 8 spsk Solsikkeolie 1½ dl Kærnemælk (almindelig mælk kan også gå an, ligesom yoghurt eller cremefraiche) Fremgangsmåde 1. En portion til 4 personer giver 12 muffins. 2. Sæt papirbageforme i fordybningerne i en muffinplade. Hvis man ikke har nogen muffinplade sættes 2 forme blot inden i hinanden og stilles på en bageplade. Forvarm ovnen til 180 grader (varmluft 160 grader). 3. Bland mel og bagepulver. Kom blåbærene i en sigte og lad dem dryppe godt af (drik saften eller gem den - den skal ikke bruges i opskriften). 4. Pisk ægget i en røreskål. Tilsæt sukker, vanillesukker, olie og kærnemælk og rør det hele godt. Bland mel i lidt efter lidt og til sidst forsigtigt de afdryppede blåbær. 5. Fyld dejen i bageformene, bag dem midt i ovnen 20-25 minutter. Sluk for ovnen og lad de nybagte muffins hvile et øjeblik. Tag dem så ud af formene. Spis dem varme eller afkølet. 6. Smager godt sammen med: vanillesauce (se opskriften her på madgal.dk) |