HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i opskrifter

Kategorier

 Brunch
 Brød
 Desserter
 Drikke
 Etnisk
 Fedtfattigt
 Fisk & skaldyr
 Fjerkræ
 Forførende mad
 Forretter
 Glutenfri
 Hovedretter
 Julemad
 Kager
 Klassikere
 Kød
 Lam
 Mad for børn (let at lave...
 Picnic
 Påske
 Ris og pasta
 Salater
 Saucer & dressinger
 Supper
 Tilbehør
 Vegetar
 Vildtretter

Blåbærmuffins

Skrevet d. 27 September 2001
Ingredienser
250 g Hvedemel
3 tsk Bagepulver
200 g Blåbær (friske eller dybfrosne)
150 g Sukker
1 tsk Vanillesukker
8 spsk Solsikkeolie
1½ dl Kærnemælk (almindelig mælk kan også gå an, ligesom yoghurt eller cremefraiche)

Fremgangsmåde
1. En portion til 4 personer giver 12 muffins.

2. Sæt papirbageforme i fordybningerne i en muffinplade. Hvis man ikke har nogen muffinplade sættes 2 forme blot inden i hinanden og stilles på en bageplade. Forvarm ovnen til 180 grader (varmluft 160 grader).

3. Bland mel og bagepulver. Kom blåbærene i en sigte og lad dem dryppe godt af (drik saften eller gem den - den skal ikke bruges i opskriften).

4. Pisk ægget i en røreskål. Tilsæt sukker, vanillesukker, olie og kærnemælk og rør det hele godt. Bland mel i lidt efter lidt og til sidst forsigtigt de afdryppede blåbær.

5. Fyld dejen i bageformene, bag dem midt i ovnen 20-25 minutter. Sluk for ovnen og lad de nybagte muffins hvile et øjeblik. Tag dem så ud af formene. Spis dem varme eller afkølet.

6. Smager godt sammen med: vanillesauce (se opskriften her på madgal.dk)