HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i opskrifter

Kategorier

 Brunch
 Brød
 Desserter
 Drikke
 Etnisk
 Fedtfattigt
 Fisk & skaldyr
 Fjerkræ
 Forførende mad
 Forretter
 Glutenfri
 Hovedretter
 Julemad
 Kager
 Klassikere
 Kød
 Lam
 Mad for børn (let at lave...
 Picnic
 Påske
 Ris og pasta
 Salater
 Saucer & dressinger
 Supper
 Tilbehør
 Vegetar
 Vildtretter

Vanille specier

Skrevet d. 11 Oktober 2001
Ingredienser
250 g Hvedemel
100 g Smør (stuetempereret)
100 g Margarine (stuetempereret)
100 g Flormelis
1 stk Vanillestang (brug en tyk og fed stang)

Fremgangsmåde
1. Smør og margarine smuldres i melet. Tilsæt sigtet flormeli, samt vanillekornene. Dejen æltes let sammen og trilles i lidt tykke stænger (cirka 3 cm i diameter).
2. Stængerne køles ned til dejen er stiv. Skæres i skiver, cirka 1/2 cm tykke og bages på bagepapir ved 190 grader, til de er gyldne.