HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i opskrifter

Kategorier

 Brunch
 Brød
 Desserter
 Drikke
 Etnisk
 Fedtfattigt
 Fisk & skaldyr
 Fjerkræ
 Forførende mad
 Forretter
 Glutenfri
 Hovedretter
 Julemad
 Kager
 Klassikere
 Kød
 Lam
 Mad for børn (let at lave...
 Picnic
 Påske
 Ris og pasta
 Salater
 Saucer & dressinger
 Supper
 Tilbehør
 Vegetar
 Vildtretter

Caribisk frugt og rom julekage

Skrevet d. 13 Oktober 2001
Ingredienser
450 g Blåbær
450 g Rosin
225 g Sveske (udstenede)
115 g Appelsin- og citronskaller
400 g Brun farin
90 ml Rom (evt. ekstra)
300 ml Sherry (evt. ekstra)
450 g Selvhævende hvedemel
450 g Smør (blødgjort)
5 ml Vanilleessens
1 tsk Mixed spice (engelsk krydderiblanding med lige dele allehånde, kanel, ingefær, muskatnød og kryddernellike)

Fremgangsmåde
1. En portion til 4 portioner giver 1 kage. Til den angivne tilberedningstid skal lægges en periode på helst 2 uger til 3 måneder, hvor frugten lagrer i alkoholen. Denne tid kan dog nedsættes som følger: Frugten lægges i en gryde, overhældes med rom og sherry og småkoger i 30 minutter. Herefter stilles blandingen natten over i et køleskab.

2. Skyl blåbærrene, rosinerne, sveskerne og den blandede frugtskal og tør herefter blandingen med køkkenrulle. Hak frugtblandingen fint i en food processor eller i en blender. Flyt blandingen over i et stort rent glas eller krukke, tilsæt 3/10 af sukkeret, krydderiet, rom og sherry. Bland grundigt, tildæk glasset/krukken og stil blandingen til side i en periode på 2 uger til 3 måneder. Jo længere den stilles, jo bedre bliver kagens smag!

3. Rør i blandingen fra tid til anden og sørg for, at blandingen altid er dækket af alkohol - om nødvendigt må tilsættes mere.

4. Forvarm ovnen til 160 grader. Smør en rund kageform (25 cm i diameter) og læg et dobbelt lag bagepapir i bunden og langs randen.

5. Si melet og stil det til side. Bland smørret og det tilbageværende sukker og bland æggene i, indtil blandingen er jævn og cremet.

6. Tilsæt frugtblandingen og hæld gradvist melet og vanilleessensen i. Bland godt og tilsæt lidt sherry, hvis blandingen er for stiv; den skal lige netop falde af bagsiden af en ske og skal ikke være for flydende.

7. Hæld blandingen i formen med en ske, dæk dejen løst med sølvpapir og bag kagen i 2½ time indtil den er fast og svampet. Lad den køle natten over i formen, før den tages ud. Hæld mere rom over, hvis den ikke skal spises med det samme. Opbevar kagen i folie for at holde den fugtig. Hæld evt. rom eller sherry over fra tid til anden.