HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i opskrifter

Kategorier

 Brunch
 Brød
 Desserter
 Drikke
 Etnisk
 Fedtfattigt
 Fisk & skaldyr
 Fjerkræ
 Forførende mad
 Forretter
 Glutenfri
 Hovedretter
 Julemad
 Kager
 Klassikere
 Kød
 Lam
 Mad for børn (let at lave...
 Picnic
 Påske
 Ris og pasta
 Salater
 Saucer & dressinger
 Supper
 Tilbehør
 Vegetar
 Vildtretter

Thaiforel i folie

Skrevet d. 13 Oktober 2001
Ingredienser
4 fed Hvidløg
4 spsk Olie
0,25 tsk Chilipulver
4 spsk Sojasauce
2 spsk Risvin

Fremgangsmåde
1. Skyl forellerne i rindende koldt vand, lad dem dryppe af på køkkenrulle. Salt dem let inderst og yderst.
2. Skræl gulerødder, ingefær og hvidløg, skyl bladselleri og forårsløgene og skær tørre og gule steder væk. Skær grøntsagerne i tændstiktynde stave. Ingefær og hvidløg hakkes fint.
3. Ovnen forvarmes til 200 grader (varmluft 180 grader). Et stort stykke sølvpapir for hver forel rives af og lægges på bordet med den skinnende side opad. Pensles med 1-2 spsk olie.
4. Pres halvdelen af limefrugterne. Resten af olien varmes i en lille gryde. Chilipulveret røres i og svitses et par sekunder i olien. Så tilsættes risvin, limesaft og sojasauce, alt piskes godt og tages af komfuret.
5. Hver forel lægges på et stykke sølvpapir. Fisken dryppes med saucen indvendigt og udvendigt. Grøntsagsstrimler, hvidløget og ingefæren stikkes delvist i forelbugen og resten fordeles om og på fisken.
6. Fold sølvpapiret sammen om fisken til små faste pakker. Stik hul i folien foroven med et lille spyd eller en gaffel, så dampen senere kan komme ud. Læg pakkerne midt i ovnen i 30 minutter.
7. Åbn forsigtigt for sølvpapiret, så saften ikke løber ud. Læg fiskene på tallerkner og dryp med saften. Lav både af limefrugten og servér dem til forellen.
8. Smager godt sammen med: ris, grøn te