HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i opskrifter

Kategorier

 Brunch
 Brød
 Desserter
 Drikke
 Etnisk
 Fedtfattigt
 Fisk & skaldyr
 Fjerkræ
 Forførende mad
 Forretter
 Glutenfri
 Hovedretter
 Julemad
 Kager
 Klassikere
 Kød
 Lam
 Mad for børn (let at lave...
 Picnic
 Påske
 Ris og pasta
 Salater
 Saucer & dressinger
 Supper
 Tilbehør
 Vegetar
 Vildtretter

Lammekølle med urteskorpe

Skrevet d. 23 November 2001
Ingredienser
1 stk Citron (økologisk)
1 kg Lammekølle (uden ben)
1 kg Kartofler (faste)
600 g Tomat (modne)
6 spsk Olivenolie
3 spsk Smør
1 bundter Persille
4 fed Hvidløg
4 spsk Rasp
50 g Pecorino (eller parmesan)

Fremgangsmåde
1. Skyl citronen i varmt vand, tør den og riv skallen. Halvér den så og pres saften ud af den. Pensl lammekøllen med citronsaften.
2. Skyl kartoflerne og skær dem i tynde skiver. Kog 1 l vand. Kom tomaterne kort i det kogende vand. Hæld vandet fra, overbrus tomaterne med koldt vand, stik hul i tomatskindet med en skarp kniv og træk skindet af - det er nemt efter opkoget. Skær tomaterne i store stykker.
3. Pensl en stor bradepande med 2 spsk olivenolie. Læg kartoffelskiverne i, krydr med salt og peber. Fordel små smørklatter rundt omkring på kartoflerne. Læg tomatstykkerne ovenpå. Forvarm ovnen til 180 gr. (varmluft: 160 gr.).
4. Skyl persillen, ryst den tør og hak det fint. Begge dele blandes med raspen og den revne citronskal. Lidt mere end halvdelen af det blandes med de resterende 4 spsk olivenolie til en pasta. Den anden halvdel blandes med reven ost.
5. Nu krydres lammekøllen med salt og peber. Fordel persillepastaen rundt omkring på stegen. Læg stegen på kartoffel-tomatlejet og sæt bradepanden midt i ovnen i 1 ¼ time.
6. Hæv temperaturen i ovnen til 225 gr. (varmluft: 200 gr.) Drys persille-osteblandingen over lammekøllen og kartoflerne, fordel resten af smørret som små klatter på retten. Lad den blive i ovnen 10-15 minutter, så skorpen bliver sprød.