HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i opskrifter

Kategorier

 Brunch
 Brød
 Desserter
 Drikke
 Etnisk
 Fedtfattigt
 Fisk & skaldyr
 Fjerkræ
 Forførende mad
 Forretter
 Glutenfri
 Hovedretter
 Julemad
 Kager
 Klassikere
 Kød
 Lam
 Mad for børn (let at lave...
 Picnic
 Påske
 Ris og pasta
 Salater
 Saucer & dressinger
 Supper
 Tilbehør
 Vegetar
 Vildtretter

Forårsgrøntsager

Skrevet d. 4 December 2001
Ingredienser
300 g Broccoli
3 stk Bladselleri
250 g Grønne asparges
250 g Sukkerærter
1 bundter Forårsløg
500 g Tomat (små)
2 spsk Smør
2 spsk Balsamicoeddike
1 bundter Basilikum (blade)
2 spsk Parmesanost (friskrevet)

Fremgangsmåde
1. Skyl alle grøntsagerne. Skær broccoli i små buketter. Skræl de halvvejs bløde stokke, og skær dem i skiver. Skær de træede dele væk.
2. Fjern brune pletter og "strenge" fra bladsellerien. Skær stænglerne i skiver. Skær de træede ender af aspargeserne og skær aspargeserne i små stykker.
3. Skær enderne af sukkerærterne og træk samtidig strengene ud. Fjerne rodduske og visne grønne blade fra forårsløgene. Skær løghovederne væk med 2-3 cm grønt, mens resten af det grønne fra løget skæres i fine ringe.
4. Læg tomaterne i kogende vand, flå dem og del tomaterne i otte stykker.
5. Kog 2-3 liter saltet vand i en stor gryde og tilsæt citronsaft. Smid først aspargesstykkerne i gryden 1 minut efter selleristykkerne, så broccolibuketterne og til sidst sukkerærterne. Lad det hele koge heftigt 2 minutter. Hæld grøntsagerne i et dørslag og opfang kogevandet i en skål. Skyl grøntsagerne under koldt vand og lad dem dryppe godt af.
6. Smelt smørret i en stor pande og sautér de hvide forårsløg og broccolistilkene i smørret 2-3 minutter. Kom så de afdryppede grøntsager i, tilsæt et par skefulde af kogevandet og rør tomatstykkerne i.
7. Lad grøntsagerne stege videre godt 10 minutter ved middel varme. Krydr med salt, peber, frisk revet muskatnød og balsamicoeddike. Drys med grønne løgringe, basilikkumblade og parmesan.