HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i opskrifter

Kategorier

 Brunch
 Brød
 Desserter
 Drikke
 Etnisk
 Fedtfattigt
 Fisk & skaldyr
 Fjerkræ
 Forførende mad
 Forretter
 Glutenfri
 Hovedretter
 Julemad
 Kager
 Klassikere
 Kød
 Lam
 Mad for børn (let at lave...
 Picnic
 Påske
 Ris og pasta
 Salater
 Saucer & dressinger
 Supper
 Tilbehør
 Vegetar
 Vildtretter

Pizza

Skrevet d. 19 August 2001
Ingredienser
300 g Hvedemel
1 knsp Salt (stor)
4 spsk Olivenolie
20 g Gær (eller 1 lille pakke tørgær)
2 fed Hvidløg
1 dåser Flåede tomater (stor, 800 g)

Fremgangsmåde
1. Som fyld kan du bruge artiskokker, mozzarellaskiver, basilikum, oliven, sardeller, kapers, skinke, friske svampe, salami, peperoni, tunfisk, grøn peber, løg, gedeost, rucola, pinjekerner eller hvad du ellers kan finde på. Det skal nu på til sidst!
2. Nemmere kan det ikke blive: Bland melet med salt og olie i et fad. Rør gæren ud i 1 1/4 dl lunkent vand (ved 4 portioner) og bland melet i. (Tørgær skal straks blandes med melet, så tilsættes olie og lunkent vand). Det hele æltes til en smidig dej, med hånden eller med dejkrogene på elpiskeren. Læg et klæde over skålen og lad dejen hæve i godt 45 minutter, til den har nået dobbelt størrelse. Det var det!
3. I mellemtiden skal tomatsaucen laves og tilbehøret stilles frem. Løg og hvidløg pilles og hakkes fint. Steg det glasklart i varm olivenolie og rør tomaterne i. Lad saucen koge ind til en tyk sauce i den åbne gryde og krydr med salt og peber.
4. Forvarm ovnen til 250 grader (varmluft 220 grader). Smør en bageplade eller beklæd bradepanden med bagepapir. Tag dejen op af skålen og ælt den godt igennem på et melstrøet bord. Rul dejen ud på størrelse med bagepladen, læg den på pladen og lav en lille vold af dej i kanten.
5. Fordel tomatsaucen over dejen - og så kan pizzaspiserne selv få lov til at lægge fyld på hver deres del af pizzaen. Dryp lidt olivenolie over det hele og bag pizzaen i 15-20 minutter.