HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i opskrifter

Kategorier

 Brunch
 Brød
 Desserter
 Drikke
 Etnisk
 Fedtfattigt
 Fisk & skaldyr
 Fjerkræ
 Forførende mad
 Forretter
 Glutenfri
 Hovedretter
 Julemad
 Kager
 Klassikere
 Kød
 Lam
 Mad for børn (let at lave...
 Picnic
 Påske
 Ris og pasta
 Salater
 Saucer & dressinger
 Supper
 Tilbehør
 Vegetar
 Vildtretter

Torskefilet i svampefrikassé

Skrevet d. 9 Januar 2002
Ingredienser
1 stk Torsk (3-400 g filet)
250 g Svamp (forskellige slags såsom kantareller, østerhatte og champignoner)
1 bundter Krusepersille
3 dl Hvidvin (tør)
1 stk Gulerod
1 stk Løg (stort)
0 cl Peberkorn (hvide)
325 g Smør

Fremgangsmåde
1. Rens torsken og skær den i fileter med skindet på. Del dem i mindre stykker, salt dem let og stil dem i køleskab i ca. 1 time.
2. Vask og skræl guleroden og skær den i skiver. Pil løget og skær det i skiver. Kom hvidvin, gulerod, løg og krydderier i en kasserolle. Kog det langsomt ind til det halve. Sigt saucen over i en anden gryde. Skær 200 g koldt smør i små tern og montér saucen med det for helt lavt blus. Saucen må ikke koge, efter at smørret er kommet i, fordi den så vil skille.
3. Rens svampene og skær dem i tilfældige stykker (hvis svampene er små, skal de forblive hele). Sauter dem i lidt smør i en kasserolle og tilsæt saucen fra før, når de er færdige. Kog forsigtigt ind til det halve og montér med resten af det kolde smør. Smag til med hakket persille , salt og peber.
4. Pochér torskestykkerne med skindsiden opad i fiskekedel i 4-5 minutter.
5. Træk skindet af torsken og anret i en dyb tallerken med svampefrikasséen.