| ||||||||||||||||||||||
Log ind eller Bliv medlem | ||||||||||||||||||||||
Kategorier |
Skærising bagt i bananbladSkrevet d. 9 Januar 2002Ingredienser8 stk Skærsing (fileter) 4 stk Løvstikke (kviste) 2 stk Løg 4 stk Tomat (store) 8 stk Forårsløg 4 stk Bananblad 1 stk Citron 1 dl Olie Fremgangsmåde 1. Skræl citronen - undgå den hvide hinde. Pres citronen og bland saften med salt. Kog skrællerne op i koldt vand 3 gange. Kom de kogte skræller på glas og hæld den saltede saft over. Lad hvile koldt i minimum 1 time. Hæld saften fra og dæk med god olie - evt. raps. Saltet citron kan opbevares på køl i lang tid, blot skallerne er dækket af olien.
2. Tænd ovnen på 175 grader.
3. Skær løg og tomater i tynde skiver. Vask og del forårsøgene på langs. Vask bananbladene nænsomt med en klud langs rbberne. Læg tomat, fisk, løvstikke, løg og forårsløg i lag på midten af et rigeligt stort bananblad og krydr med salt og peber. Rul bladet sammen på langs af ribberne og fold enderne ned under pakken (vær nænsom - bladene er skrøbelige).
4. Læg pakkerne på på pladen og bag dem i ca. 20 minutter.
5. Anret pakkerne på tallerkner - lukkede - så den enkelte selv kan åbne for oplevelsen af duften. Servér med jasminris kogt i en blanding af vand og kokosmælk. |