HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i opskrifter

Kategorier

 Brunch
 Brød
 Desserter
 Drikke
 Etnisk
 Fedtfattigt
 Fisk & skaldyr
 Fjerkræ
 Forførende mad
 Forretter
 Glutenfri
 Hovedretter
 Julemad
 Kager
 Klassikere
 Kød
 Lam
 Mad for børn (let at lave...
 Picnic
 Påske
 Ris og pasta
 Salater
 Saucer & dressinger
 Supper
 Tilbehør
 Vegetar
 Vildtretter

Skærising bagt i bananblad

Skrevet d. 9 Januar 2002
Ingredienser
8 stk Skærsing (fileter)
4 stk Løvstikke (kviste)
2 stk Løg
4 stk Tomat (store)
8 stk Forårsløg
4 stk Bananblad
1 stk Citron
1 dl Olie

Fremgangsmåde
1. Skræl citronen - undgå den hvide hinde. Pres citronen og bland saften med salt. Kog skrællerne op i koldt vand 3 gange. Kom de kogte skræller på glas og hæld den saltede saft over. Lad hvile koldt i minimum 1 time. Hæld saften fra og dæk med god olie - evt. raps. Saltet citron kan opbevares på køl i lang tid, blot skallerne er dækket af olien.
2. Tænd ovnen på 175 grader.
3. Skær løg og tomater i tynde skiver. Vask og del forårsøgene på langs. Vask bananbladene nænsomt med en klud langs rbberne. Læg tomat, fisk, løvstikke, løg og forårsløg i lag på midten af et rigeligt stort bananblad og krydr med salt og peber. Rul bladet sammen på langs af ribberne og fold enderne ned under pakken (vær nænsom - bladene er skrøbelige).
4. Læg pakkerne på på pladen og bag dem i ca. 20 minutter.
5. Anret pakkerne på tallerkner - lukkede - så den enkelte selv kan åbne for oplevelsen af duften. Servér med jasminris kogt i en blanding af vand og kokosmælk.