HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i opskrifter

Kategorier

 Brunch
 Brød
 Desserter
 Drikke
 Etnisk
 Fedtfattigt
 Fisk & skaldyr
 Fjerkræ
 Forførende mad
 Forretter
 Glutenfri
 Hovedretter
 Julemad
 Kager
 Klassikere
 Kød
 Lam
 Mad for børn (let at lave...
 Picnic
 Påske
 Ris og pasta
 Salater
 Saucer & dressinger
 Supper
 Tilbehør
 Vegetar
 Vildtretter

Chokoladekage

Skrevet d. 6 Februar 2002
Ingredienser
335 g Hvedemel
100 g Cacaopulver
3 tsk Bagepulver
4 stk Appelsin (usprøjtede)
450 g Smør (blødt)
300 g Sukker
4 stk Æg
250 g Mørk chokolade (til overtræk)
2 dl Vand
1,5 dl Mælk

Fremgangsmåde
1. Tænd ovnen på 175 grader.
2. Skyl appelsinerne og riv den gule skal.
3. Bland mel, cacao, bagepulver og reven appelsinskal i en skål.
4. Rør smør og sukker sammen i en anden skål, til det er cremet og sukkeret er er opløst.
5. Kom æggene, et af gangen, i skålen med smør og sukker, rør godt imellem hvert.
6. Tilsæt mel og cacaoblandingen.
7. Tilsæt vand og mælk lidt af gangen og rør godt.
8. Kom dejen op i to smurte sandkageforme, der er drysset med mel.
9. Bag kagerne i ca. 1 time i den forvarmede ovn.
10. Tag kagerne ud af formen og lad dem køle af på en bagerist.