HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i opskrifter

Kategorier

 Brunch
 Brød
 Desserter
 Drikke
 Etnisk
 Fedtfattigt
 Fisk & skaldyr
 Fjerkræ
 Forførende mad
 Forretter
 Glutenfri
 Hovedretter
 Julemad
 Kager
 Klassikere
 Kød
 Lam
 Mad for børn (let at lave...
 Picnic
 Påske
 Ris og pasta
 Salater
 Saucer & dressinger
 Supper
 Tilbehør
 Vegetar
 Vildtretter

Grove hveder

Skrevet d. 18 Marts 2002
Ingredienser
2 dl Hvedekerner
2 dl Vand
25 g Smør
4 dl Mælk
1 dl Ymer
50 g Gær
2 tsk Sukker
1 tsk Salt (groft)
1 stk Æg
850 g Hvedemel

Fremgangsmåde
1. Kog hvedekernerne i vand ved svag varme under låg i ca. 15 min. Tag gryden af varmen og smelt smørret i de varme kerner.
2. Tilsæt mælken og hæld blandingen i en røreskål. Tilsæt ymeren. Rør gæren ud heri.
3. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt af hvedemelet tilbage). Slå dejen godt sammen. Dæk den med et låg eller alufolie og stil den til hævning et lunt sted i ca. 45 min.
4. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Del dejen i 15 stykker og form dem til boller.
5. Læg bollerne tæt sammen i en smurt bradepande (ca. 25 x 35 cm) og lad dem efterhæve over damp i ca. 15 min.
6. Bag bollerne midt i ovnen ved 200 grader i ca. 15 minutter.
7. Flæk ved serveringen bollerne 1 eller 2 gange og rist dem.