| ||||||||||||||||||||||
Log ind eller Bliv medlem | ||||||||||||||||||||||
Kategorier |
TebirkesSkrevet d. 19 September 2001Ingredienser1 dl Mælk 50 g Gær 100 g Smør (eller margarine) 1,5 spsk Sukker 0,5 tsk Salt 425 g Hvedemel Fremgangsmåde 1. En portion til 4 personer giver 16 tebirkes.
2. Rør gæren ud i den lune mælk i et dejfad. Tilsæt smeltet smør eller margarine, æg, salt, sukker og det meste af melet. Ælt dejen til den er glat og smidig. Dejen skal ikke forhæve, men rulles ud med det samme til en firkant på 20x65 cm (ved en portion til 4 personer).
3. Overfladen pensles med sammenpisket æg. Fold den ene tredjedel af dejen ind mod midten og fold den anden tredjedel heover, så der nu er tre lag.
4. Vend dejstangen, så sammenføjningen vender nedad. Stangen pensles med sammenpisket æg. Drys med birkes og skær dejen ud i lige store firkanter. Læg dem på en smurt bageplade og lad dem hæve under et klæde til dobbelt størrelse på et lunt sted.
5. Bages på midterste rille i ovnen ved 220 grader i ca. 12 minutter. Lad dem køle af på en bagerist. |