HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i opskrifter

Kategorier

 Brunch
 Brød
 Desserter
 Drikke
 Etnisk
 Fedtfattigt
 Fisk & skaldyr
 Fjerkræ
 Forførende mad
 Forretter
 Glutenfri
 Hovedretter
 Julemad
 Kager
 Klassikere
 Kød
 Lam
 Mad for børn (let at lave...
 Picnic
 Påske
 Ris og pasta
 Salater
 Saucer & dressinger
 Supper
 Tilbehør
 Vegetar
 Vildtretter

Tebirkes

Skrevet d. 19 September 2001
Ingredienser
1 dl Mælk
50 g Gær
100 g Smør (eller margarine)
1,5 spsk Sukker
0,5 tsk Salt
425 g Hvedemel

Fremgangsmåde
1. En portion til 4 personer giver 16 tebirkes.
2. Rør gæren ud i den lune mælk i et dejfad. Tilsæt smeltet smør eller margarine, æg, salt, sukker og det meste af melet. Ælt dejen til den er glat og smidig. Dejen skal ikke forhæve, men rulles ud med det samme til en firkant på 20x65 cm (ved en portion til 4 personer).
3. Overfladen pensles med sammenpisket æg. Fold den ene tredjedel af dejen ind mod midten og fold den anden tredjedel heover, så der nu er tre lag.
4. Vend dejstangen, så sammenføjningen vender nedad. Stangen pensles med sammenpisket æg. Drys med birkes og skær dejen ud i lige store firkanter. Læg dem på en smurt bageplade og lad dem hæve under et klæde til dobbelt størrelse på et lunt sted.
5. Bages på midterste rille i ovnen ved 220 grader i ca. 12 minutter. Lad dem køle af på en bagerist.