| ||||||||||||||||||||||
Log ind eller Bliv medlem | ||||||||||||||||||||||
Kategorier |
Krydrede auberginerSkrevet d. 7 Juni 2002Ingredienser200 g Røde linser (knækkede) 1 stk Chili (grøn, i skiver) 2 spsk Ingefær, frisk (grofthakket) 1 tsk Gurkemeje 400 g Tomat (flåede og hakkede, evt. fra dåse) 2 spsk Olie 1 tsk Sennepskorn (gule og hele) 1 tsk Spidskommen 1 fed Hvidløg (hakket) 2 stk Aubergine (i tern) 2 stk Peberfrugt (røde, i tern) 1 spsk Citronsaft Fremgangsmåde 1. Bring linser i kog i ½ l letsaltet vand og fjern skummet fra overfladen. Tilsæt chili, ingefær og gurkemeje og kog ca. 10 min.
2. Tilsæt tomater og kog til linserne er helt møre, ca. ½ time. Pisk dem til puré - med en stavblender eller i en foodprocessor.
3. Varm olien i en tykbundet gryde, tilsæt sennepskorn og læg låg på. Når sennepsfrøene popper mod låget, tilsættes spidskommen og kort efter hvidløg, auberginer og peberfrugter.
4. Vend linsepureen i og bring retten i kog. Kog til grøntsagerne er møre.
5. Smag til med salt, peber og citronsaft og drys med korianderblade. Servér med løse ris, gerne basmatiris og en svalende agurkesalat med indisk inspiration. |