HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i opskrifter

Kategorier

 Brunch
 Brød
 Desserter
 Drikke
 Etnisk
 Fedtfattigt
 Fisk & skaldyr
 Fjerkræ
 Forførende mad
 Forretter
 Glutenfri
 Hovedretter
 Julemad
 Kager
 Klassikere
 Kød
 Lam
 Mad for børn (let at lave...
 Picnic
 Påske
 Ris og pasta
 Salater
 Saucer & dressinger
 Supper
 Tilbehør
 Vegetar
 Vildtretter

Krydrede auberginer

Skrevet d. 7 Juni 2002
Ingredienser
200 g Røde linser (knækkede)
1 stk Chili (grøn, i skiver)
2 spsk Ingefær, frisk (grofthakket)
1 tsk Gurkemeje
400 g Tomat (flåede og hakkede, evt. fra dåse)
2 spsk Olie
1 tsk Sennepskorn (gule og hele)
1 tsk Spidskommen
1 fed Hvidløg (hakket)
2 stk Aubergine (i tern)
2 stk Peberfrugt (røde, i tern)
1 spsk Citronsaft

Fremgangsmåde
1. Bring linser i kog i ½ l letsaltet vand og fjern skummet fra overfladen. Tilsæt chili, ingefær og gurkemeje og kog ca. 10 min.
2. Tilsæt tomater og kog til linserne er helt møre, ca. ½ time. Pisk dem til puré - med en stavblender eller i en foodprocessor.
3. Varm olien i en tykbundet gryde, tilsæt sennepskorn og læg låg på. Når sennepsfrøene popper mod låget, tilsættes spidskommen og kort efter hvidløg, auberginer og peberfrugter.
4. Vend linsepureen i og bring retten i kog. Kog til grøntsagerne er møre.
5. Smag til med salt, peber og citronsaft og drys med korianderblade. Servér med løse ris, gerne basmatiris og en svalende agurkesalat med indisk inspiration.