HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i opskrifter

Kategorier

 Brunch
 Brød
 Desserter
 Drikke
 Etnisk
 Fedtfattigt
 Fisk & skaldyr
 Fjerkræ
 Forførende mad
 Forretter
 Glutenfri
 Hovedretter
 Julemad
 Kager
 Klassikere
 Kød
 Lam
 Mad for børn (let at lave...
 Picnic
 Påske
 Ris og pasta
 Salater
 Saucer & dressinger
 Supper
 Tilbehør
 Vegetar
 Vildtretter

Avocadoparfait

Skrevet d. 9 April 2004
Ingredienser
2 stk Avocado (modne)
1 stk Æggeblomme
1 dl Sukker
1,5 dl Piskefløde
1 stk Æggehvide
2 spsk Balsamicoeddike
250 g Hindbær (eller jordbær (friske))
1 dl Sukker

Fremgangsmåde
1. Del avocadoerne og fjern stenene. Skrab forsigtigt frugtkødet ud af skallen og mos det. Pisk æggeblommen med sukkeret. Bland flødeskum i den piskede æggeblomme, tilsæt avocadomos, krydderier og den stiftpiskede æggehvide.
2. Fyld det i de tomme avocadoskaller eller små forme, og dæk til med eksempelvis folie og sæt dem i fryseren i mindst fire timer. Man kan også fylde små bageforme af metal med parfaiten.
3. Saucen tilberedes ved at blande bær og sukker i en blender. Servering: Cirka 15 min. før serveringen tages parfaiten op af fryseren. Vend parfaiten ud på en tallerken og hæld sovsen over. Pynt eventuelt med frisk frugt.