HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i opskrifter

Kategorier

 Brunch
 Brød
 Desserter
 Drikke
 Etnisk
 Fedtfattigt
 Fisk & skaldyr
 Fjerkræ
 Forførende mad
 Forretter
 Glutenfri
 Hovedretter
 Julemad
 Kager
 Klassikere
 Kød
 Lam
 Mad for børn (let at lave...
 Picnic
 Påske
 Ris og pasta
 Salater
 Saucer & dressinger
 Supper
 Tilbehør
 Vegetar
 Vildtretter

Andesteg med tranebær og squash

Skrevet d. 29 Maj 2004
Ingredienser
1 stk And (Frilandsand)
200 g Tranebær
4 spsk Blomme (blommemarmelade)
1 dl Appelsin (friskpresset appelsinsaft)
2 dl Piskefløde
2 stk Squash
3 spsk Blåskimmelost (Høng Himmelblå)
2 dl Fløde

Fremgangsmåde
1. Anden deles lige over og begge dele lægges i en bradepande. Man kan også stege den hel, men på denne måde får man mere sprødt skind. Sættes i ovnen ved 150 gr. Når den har stegt i ca. 1 time smøres blommemarmeladen ud over anden. Tranebærrene hældes over sammen med appelsinsaft og lidt vand. Pas på at det som løber ned fra anden ikke steger fast i bunden af bradepanden. Steges yderligere i 2-2½ time.
2. Når den så er stegt færdig hældes stegeskyen i en gryde og man lader det stå lidt, til fedtet stiger til toppen. Skum fedtet af og kassér det, resten sigtes og jævnes med maizena rørt ud i vand. Det koges lidt og smages til med salt og peber.
3. Squasene skæres i stave på ca. 5 cm. Smørret smeltes i en gryde og squashene dampes. Osten tilsættes sammen med fløden og det koger et par min. til squashen er mør. Der må gerne være lidt bid i dem.
4. Serveres med kogte kartofler, der er ristet på en pande i smør.