| ||||||||||||||||||||||
Log ind eller Bliv medlem | ||||||||||||||||||||||
Kategorier |
Andesteg med tranebær og squashSkrevet d. 29 Maj 2004Ingredienser1 stk And (Frilandsand) 200 g Tranebær 4 spsk Blomme (blommemarmelade) 1 dl Appelsin (friskpresset appelsinsaft) 2 dl Piskefløde 2 stk Squash 3 spsk Blåskimmelost (Høng Himmelblå) 2 dl Fløde Fremgangsmåde 1. Anden deles lige over og begge dele lægges i en bradepande. Man kan også stege den hel, men på denne måde får man mere sprødt skind. Sættes i ovnen ved 150 gr. Når den har stegt i ca. 1 time smøres blommemarmeladen ud over anden. Tranebærrene hældes over sammen med appelsinsaft og lidt vand. Pas på at det som løber ned fra anden ikke steger fast i bunden af bradepanden. Steges yderligere i 2-2½ time.
2. Når den så er stegt færdig hældes stegeskyen i en gryde og man lader det stå lidt, til fedtet stiger til toppen. Skum fedtet af og kassér det, resten sigtes og jævnes med maizena rørt ud i vand. Det koges lidt og smages til med salt og peber.
3. Squasene skæres i stave på ca. 5 cm. Smørret smeltes i en gryde og squashene dampes. Osten tilsættes sammen med fløden og det koger et par min. til squashen er mør. Der må gerne være lidt bid i dem.
4. Serveres med kogte kartofler, der er ristet på en pande i smør.
|