HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i opskrifter

Kategorier

 Brunch
 Brød
 Desserter
 Drikke
 Etnisk
 Fedtfattigt
 Fisk & skaldyr
 Fjerkræ
 Forførende mad
 Forretter
 Glutenfri
 Hovedretter
 Julemad
 Kager
 Klassikere
 Kød
 Lam
 Mad for børn (let at lave...
 Picnic
 Påske
 Ris og pasta
 Salater
 Saucer & dressinger
 Supper
 Tilbehør
 Vegetar
 Vildtretter

Kokosis med lime

Skrevet d. 8 April 2004
Ingredienser
2,5 dl Kokosmælk
2,5 dl Piskefløde
150 g Rørsukker
1 dl Kokosnød (friskreven)
4 stk Æggeblomme
2 stk Æggehvide
1 stk Limesaft (saft fra 1 limefrugt)
2 stk Lime (revet skal fra 2 stk. limefrugt)
0,35 stk Vanillestang
1 knsp Hvide peberkorn (Meget fint malet)

Fremgangsmåde
<div>1. Pisk æggeblommerne med salt, peber og halvdelen af sukkeret. Bring kokosmælken i kog med limeskal, reven kokos og 1/3 flækket vanillestang. Hæld den over æggeblommerne under omrøring. Hæld blandingen tilbage i gryden og varm op til æggeblommerne legere - uden at blandingen kommer i kog. Skrab vanillekornene ud i cremen. Hæld cremen i en skål og køl den af</div>

<div>2. Hæld æggehviderne og et par dråber limesaft i en skål og pisk til massen antager form som bløde toppe. Hæld resten af rørsukkeret og resten af limesaften i lidt efter lidt, men du stadig pisker til massen er så fast at den ikke glider i skålen, når du langsomt hælder bunden i vejret på den.</div>

<div>3. Pisk fløden til let skum. Rør Malibu i den kolde kokosflødecreme, rør halvdelen af flødeskummet i og vend så forsigtigt resten i. Vend de stiftpiskede æggehvider i, hæld blandingen i en form og frys den i 3 – 4 timer, eller til den er fast.
</div>