HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i opskrifter

Kategorier

 Brunch
 Brød
 Desserter
 Drikke
 Etnisk
 Fedtfattigt
 Fisk & skaldyr
 Fjerkræ
 Forførende mad
 Forretter
 Glutenfri
 Hovedretter
 Julemad
 Kager
 Klassikere
 Kød
 Lam
 Mad for børn (let at lave...
 Picnic
 Påske
 Ris og pasta
 Salater
 Saucer & dressinger
 Supper
 Tilbehør
 Vegetar
 Vildtretter

Limeis

Skrevet d. 8 April 2004
Ingredienser
1,25 dl Sukker
0,5 dl Vand
3 dl Mælk
3 dl Piskefløde
0,25 tsk Salt
2 stk Limesaft (saften af 2 lime)
1 stk Lime (reven skal af 1 lime)

Fremgangsmåde
1. Kog vand og sukker. Lad sukkerlagen blive helt kold. Bland mælk, piskefløde, vanillesukker og salt i den kolde sukkerlage. Smag til med fint reven limeskal, limesaft og eventuelt frugtfarve. Bland det hele godt sammen.
2. Hæld ismassen i en ismaskine. Lad den køre ca. 30 minutter, til ismassen er som let grødis. Hvis man ikke har en ismaskine, kan man sætte skålen i dybfryseren, og røre rundt med jævne mellemrum.
3. Kom ismassen i en aflang form. Pres isen godt til og slå formen et par gange mod køkkenbordet. Dæk formen med stanniol og stil den i fryseren i ca. 3 timer. Forbered eventuelt hertil 2 - 3 dage i forvejen.
4. Lad isen stå i køleskab i ca. 30 minutter inden serveringen. Anret isen i fine kugler, på glasasietter. Pynt med reven limeskal og eventuelt citronmelisse.
5. Da der ikke er æggeblommer i isen, bliver den bedst i en ismaskine. Ellers skiller den meget let