HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i opskrifter

Kategorier

 Brunch
 Brød
 Desserter
 Drikke
 Etnisk
 Fedtfattigt
 Fisk & skaldyr
 Fjerkræ
 Forførende mad
 Forretter
 Glutenfri
 Hovedretter
 Julemad
 Kager
 Klassikere
 Kød
 Lam
 Mad for børn (let at lave...
 Picnic
 Påske
 Ris og pasta
 Salater
 Saucer & dressinger
 Supper
 Tilbehør
 Vegetar
 Vildtretter

Karamelkurv med is

Skrevet d. 8 April 2004
Ingredienser
150 g Smør (usaltet)
150 g Sukker
90 g Hvedemel (sigtet)

Fremgangsmåde
1. Bland smør, sukker og glukose let sammen. Rør det kolde sigtet hvedemel i til sidst.
2. Rul massen til en aflang pølse på ca. 5 ca. i diameter. Anvendes pergamentpapir går det let. Lad massen hvile i køleskabet i mindst 1 time. Skær rullen i 3 cm tykke skiver. Læg dem på en velsmurt, koldt og meget rent og glat bageplade. Hold god afstand, Karamelbundene vokser mindst 5 gange nuværende størrelse
3. Bag dem i den forvarmede ovn ved ca. 190 - 200 grader på underste rille i ca. 6-8 minutter. Hold øje med dem hele tiden. Tag pladen ud, når overfladen bobler. Karamellen må heller være for lys end for mørk. Lad det hvile et minut. Vip Karamelbundene ved hjælp af en paletkniv over på en omvendt skål eller kop, når den er ved at blive sej i konsistensen. Lad kurven stivne helt inden den fjernes fra skålen/koppen.
4. Server kurvene fyldt med kugler af is eller sorbet. Det ser meget dekorativt ud.
5. Man kan variere størrelsen på kurvene. De store er dog ret vanskelige at lave. Karamelkurvene er sprøde, spiselige (og skrøbelige). Små karamelkurve kan evt. laves dagen før, og opbevares i en lufttæt beholder (ellers bliver de bløde) Selv de små kurve kræver nok lidt øvelse at lave.