HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i opskrifter

Kategorier

 Brunch
 Brød
 Desserter
 Drikke
 Etnisk
 Fedtfattigt
 Fisk & skaldyr
 Fjerkræ
 Forførende mad
 Forretter
 Glutenfri
 Hovedretter
 Julemad
 Kager
 Klassikere
 Kød
 Lam
 Mad for børn (let at lave...
 Picnic
 Påske
 Ris og pasta
 Salater
 Saucer & dressinger
 Supper
 Tilbehør
 Vegetar
 Vildtretter

Marcipanstænger (2 stk.)

Skrevet d. 18 Marts 2007
Ingredienser
Dej:
1 dl mælk
50 g. gær
100 g. smør /margarine
1 æg
1 spsk. sukker
½ stk. groft salt
300 g. hvedemel

Creme:
3 æggeblommer
3 spsk. sukker 1½ spsk majsstivelse
korn fra 1 stang vanilje
2 1/4 dl. mælk
(alm. pulvercreme kan også bruges, men smager ikke nær så godt)

200 g. marcipan

Fremgangsmåde
Pensling:
Æggehvide

Pynt:
Perlesukker og hakkede mandler

Bagetid:
Ca. 20 min. ved 225 grader

Dej:
Lun mælken (lillefingervarm) i en gryde og hæld den i en røreskål. Rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser, men gem lidt mel. Slå dejen godt sammen. Dæk skålen med f.eks. et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. ½ time.

Creme:
Rør æggeblommer, sukker og majsstivelse sammen i tykbundet gryde. Rør vaniljekorn og mælk i. Varm blandingen op under piskning og kog cremen i ca. 1 min., stadig under piskning. Kom cremen i en skål og stil den tildækket i køleskabet.

Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Del dejen i to portioner og rul dem ud til firkanter (ca. 25 x 35 cm.). Fordel cremen på de to dejplader og herpå den revne marcipan. Rul hver dejplade sammen fra den lange side til en "roulade". Læg de to roulader på en palde med bagepapir med sammenføjningen nedad. Skær et dybt snit på langs i hver roulade og tryk dem ud til brede marcipanstænger. Pensl med æggehvider og drys med perlesukker og mandler. Bag stængerne midt i ovnen.