HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i opskrifter

Kategorier

 Brunch
 Brød
 Desserter
 Drikke
 Etnisk
 Fedtfattigt
 Fisk & skaldyr
 Fjerkræ
 Forførende mad
 Forretter
 Glutenfri
 Hovedretter
 Julemad
 Kager
 Klassikere
 Kød
 Lam
 Mad for børn (let at lave...
 Picnic
 Påske
 Ris og pasta
 Salater
 Saucer & dressinger
 Supper
 Tilbehør
 Vegetar
 Vildtretter

Farseret kalkun

Skrevet d. 17 Januar 2008
Ingredienser
1 frilandskalkun, 250 g bacon, (hjerte,lever og kråse fra kalkunen), 300 g hakket svinekød, 15 hakkede skalotteløg, 2 dl havregryn, 10 spsk. fløde, 4 spsk. sherry, salt, peber, 100 g smør til pensling.


Fremgangsmåde
Klip baconen i mindre stykker og svits den på panden med hjerte, lever og kråse som er skåret i mindre stykker. Tag baconen og indmaden af panden og kom det i en stor skål. Svits svinekødet og skalotteløgene. Rør kødet med to gafler, så det smuldrer. Når det lige har skiftet farve, hældes det op i skålen. Tilsæt havregryn, fløde, sherry, stegeskyen fra panden og lidt salt og peber og rør det til fars. Skyl kalkunen, tør den med køkkenrulle og fyld farsen i. Luk med kødnåle eller sy den til. Pensl kalkunen grundigt med smeltet smør og læg den på en rist med en bradepande under. Steg den i en forvarmet ovn ved 160 gr. i ca. 3 timer. Hæld lidt af stegeskyen op over kalkunen en gang imellem. Brun den ved 225 gr. til den er gylden og mør. Stik i låret - hvis saften er klar er kalkunen færdig. Lad kalkunen trække 15 min. før den skæres for. Kom skyen i en gryde, skum den og smag til, jævnes evt. med lidt maizena.

Serveres med aspargeskartofler, kogt julesalat, franske kartofler og tyttebær.