HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i opskrifter

Kategorier

 Brunch
 Brød
 Desserter
 Drikke
 Etnisk
 Fedtfattigt
 Fisk & skaldyr
 Fjerkræ
 Forførende mad
 Forretter
 Glutenfri
 Hovedretter
 Julemad
 Kager
 Klassikere
 Kød
 Lam
 Mad for børn (let at lave...
 Picnic
 Påske
 Ris og pasta
 Salater
 Saucer & dressinger
 Supper
 Tilbehør
 Vegetar
 Vildtretter

Artiskokker dampet med urter

Skrevet d. 17 Januar 2008
Ingredienser
2 soltørrede tomater
4 små artiskokker
3-4 fed hvidløg
½ dl olivenolie
1 skalotteløg
2 forårsløg
1 gulerod
1 stilk bladselleri
1½-2 dl grøntsagsbouillon

Fremgangsmåde
Tomaterne udblødes et par timer og hakkes fint. Stilkene skæres af artiskokkerne, og de koges 20 min.
Hvidløgene hakkes og svitses i olien sammen med de hakkede tomater og det kakkede skalotteløg. Forårsløgene skæres i mindre stykker og tilsættes.

Bouillonen hældes ved og artiskokkerne sættes ned i urterne. Der tilsættes et drys salt og peber, og artiskokkerne simrer endnu 10-15 min. med urterne.

Artiskokkerne er kogt, når man kan hive et af de midterste, inderste blade af. Hvis der koger for meget bouillon væk, tilsættes mere væde.

Artiskokkerne anrettes portionsvis med urterne. Brød serveres til