HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i opskrifter

Kategorier

 Brunch
 Brød
 Desserter
 Drikke
 Etnisk
 Fedtfattigt
 Fisk & skaldyr
 Fjerkræ
 Forførende mad
 Forretter
 Glutenfri
 Hovedretter
 Julemad
 Kager
 Klassikere
 Kød
 Lam
 Mad for børn (let at lave...
 Picnic
 Påske
 Ris og pasta
 Salater
 Saucer & dressinger
 Supper
 Tilbehør
 Vegetar
 Vildtretter

Blomkålsgratin

Skrevet d. 17 Januar 2008
Ingredienser
1 dl mel
1 dl bouillon ( 1 terning evt. høne)
1 dl mælk
50 g margarine
3 æg
½ tsk. salt
¼ tsk peber
250 g kogt blomkål
evt. kalkun eller skinke i tern


Fremgangsmåde
Melet udrøres til en jævning med væsken i en gryde og mararinen tilsættes. Jævningen bringes i kog under piskning og koger til den er blevet glat, blank og sammenhængende dej.
Den afkøles og røres derefter godt med æggeblommerne, en ad gangen. Når den er let tilsættes krydderier og fyld.

Æggehviderne piskes så stive at skålen kan vendes, uden at de glider ud. En trediedel af æggehviderne røres i dejen, der er temmelig fast. Derved bliver den blødgjort så man kan røre resten af hviderne i, uden at de knuses.

Et ildfast fad smøres med margarine og drysses med rasp. Dejen lægges i, og rasp drysses over. Den bages i vandbad ca. 1 time i en varm ovn 190 grader og serveres straks, da den hurtigt falder sammen.