HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i opskrifter

Kategorier

 Brunch
 Brød
 Desserter
 Drikke
 Etnisk
 Fedtfattigt
 Fisk & skaldyr
 Fjerkræ
 Forførende mad
 Forretter
 Glutenfri
 Hovedretter
 Julemad
 Kager
 Klassikere
 Kød
 Lam
 Mad for børn (let at lave...
 Picnic
 Påske
 Ris og pasta
 Salater
 Saucer & dressinger
 Supper
 Tilbehør
 Vegetar
 Vildtretter

Vaniljekranse

Skrevet d. 2 Januar 2010
Ingredienser
80-100 stk.
1 kødhakker med kageplade (stjernehul)
bagepapir

250 g mel
180 g smør/margarine
125 g sukker
½ æg
125 g finthakkede mandler
1 vaniljestang

Fremgangsmåde
1 Bland melet, de finthakkede mandler og kornene fra vaniljestangen. Smuldr fedtstoffet i melblandingen.

2 Tilsæt æg, sukker og ælt dejen sammen. Sæt dejen i køleskabet i ca. en time.

3 Tænd ovnen på 200°.

4 Kør dejen gennem en kødhakker forsynet med et stjernehul i kagepladen eller tril evt. dejen ud i tynde runde stænger i hånden.

5 Form stængerne til kranse og læg dem på en bageplade med bagepapir.

6 Bag vanillekransene på øverste rille i 8 min. i den 200°C varme ovn. Afkøl vanillekransene på en rist.