HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i opskrifter

Kategorier

 Brunch
 Brød
 Desserter
 Drikke
 Etnisk
 Fedtfattigt
 Fisk & skaldyr
 Fjerkræ
 Forførende mad
 Forretter
 Glutenfri
 Hovedretter
 Julemad
 Kager
 Klassikere
 Kød
 Lam
 Mad for børn (let at lave...
 Picnic
 Påske
 Ris og pasta
 Salater
 Saucer & dressinger
 Supper
 Tilbehør
 Vegetar
 Vildtretter

Stegte asiatiske nudler

Skrevet d. 18 August 2001
Ingredienser
250 g Nudler (asiatiske)
500 g Kyllingebrystfilet
1 bundter Forårsløg
1 stk Ingefær, frisk (lille)
6 spsk Neutral olie (f.eks. jordnøddeolie)
3 spsk Sojasauce
1,5 spsk Citronsaft

Fremgangsmåde
1. Nudlerne koges circa 5 minutter i 2 l kogende saltet vand (på pakken står der præcis hvor længe) - ikke for bløde, forde de jo også skal steges. Hæld dem over i en sigte og lad dem dryppe godt af.
2. Skær kyllingekødet i lillefingertynde strimler. Skyl forårsløgene, skær det yderste af det grønne af, som ikke ser sprødt ud. Rens løgene og snit dem fint, enten i ringe eller i strimler. Ingefær og hvidløg gøres klar og hakkes fint. Chilierne knuses eller hakkes fint.
3. En stor pande eller en wok pensles med 3-4 spsk olie og varmes op ved kraftig varme. Kyllingekødet tilsættes. Rør kraftigt rundt og lad det brune på alle sider 1-2 minutter. Læg kødet op på siden og tilsæt i midten frisk olie, løg, ingefær, hvidløg og chiliflager og steg det hele.
4. Så skal nudlerne op på panden med de sidste dråber olie - og nu skal der røres hele tiden! Efter godt 1 minut tilsættes sojasauce og citronsaft hurtigt, det syder pragtfuldt og dufter vidunderligt asiatisk. Og husk ikke noget med gafler - frem med pindende!