HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i opskrifter

Kategorier

 Brunch
 Brød
 Desserter
 Drikke
 Etnisk
 Fedtfattigt
 Fisk & skaldyr
 Fjerkræ
 Forførende mad
 Forretter
 Glutenfri
 Hovedretter
 Julemad
 Kager
 Klassikere
 Kød
 Lam
 Mad for børn (let at lave...
 Picnic
 Påske
 Ris og pasta
 Salater
 Saucer & dressinger
 Supper
 Tilbehør
 Vegetar
 Vildtretter

Grillet svinemørbrad med limekvark

Skrevet d. 28 December 2018
Ingredienser
4 personer

Limekvark
200 g Karolines Køkken® Kvark 0,3%
½ spsk fintrevet limeskal (usprøjtet)
1 spsk friskpresset limesaft
½ tsk sambal oelek (færdiglavet chilipasta)
¼ tsk groft salt
1 svinemørbrad
50 g smør - smeltet
1 stort knust fed hvidløg
½ tsk groft salt
1¼ liter blandet grøn salat, fx feldsalat, rucola og rødbedeblade

Pynt
limefrugt

Tilbehør
1 kg kogte kartofler
500 g dampede grøntsager, fx gulerødder og
grøn asparges

Fremgangsmåde
Limekvark
Bland kvark, limeskal og -saft, chili og salt. Stil dressingen tildækket i køleskabet.

Rens mørbraden for hinder og sener. Rør smør, hvidløg og salt sammen. Pensl kødet med 1 spsk af smørblandingen. Lad en grillpande blive godt varm og grill mørbraden på alle sider i ca. 15 min. - del den evt. i 2 stykker. Tag det op og hold det varmt.

Ved serveringen
Skær kødet i skiver. Anret salaten i et stort fad og læg herpå kødet og dryp resten af smørblandingen over. Server straks sammen med kartofler og grøntsager. Pynt med lime.