| ||||||||||||||||||||||
Log ind eller Bliv medlem | ||||||||||||||||||||||
Kategorier |
Spaghetti med tomatsauceSkrevet d. 18 August 2001Ingredienser2 fed Hvidløg 3 spsk Olivenolie 1 dåser Flåede tomater (800 g, de er saftige, mørkerøde og ofte mere modne end de friske) 500 g Spaghetti 1 stk Parmesanost (et stort stykke) Fremgangsmåde 1. Løg og hvidløg pilles og snittes meget fint. Varm olivenolien op på den store pande, sautér løg og hvidløg i olien. Samtidig åbnes dåsen, og tomaterne skæres i mindre stykker, hvorefter saft og tomater hældes ved. Drys med salt og peber og lad det småkoge, minimum 10 minutter, længere tid skader ikke! Men husk: Der skal røres i det ind imellem.
2. I mellemtiden koges 5 l vand i en stor gryde med 2 spsk salt, spaghettien koges al dente. Husk at prøvesmage ind imellem.
3. Så skal saucen smages til - mangler der noget? Sikkert peber og salt (maden kan også gøres stærkere med chilipulver; mere frugtagtig med 1 spsk balsamice; mere flydende med 1 glas rødvin).
4. Lad den færdige spaghetti dryppe af i en sigte og hæld den direkte over i den varme tomatsauce og bland det hele godt. Og som altid skal osterivejern og parmesan på bordet. |