HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i opskrifter

Kategorier

 Brunch
 Brød
 Desserter
 Drikke
 Etnisk
 Fedtfattigt
 Fisk & skaldyr
 Fjerkræ
 Forførende mad
 Forretter
 Glutenfri
 Hovedretter
 Julemad
 Kager
 Klassikere
 Kød
 Lam
 Mad for børn (let at lave...
 Picnic
 Påske
 Ris og pasta
 Salater
 Saucer & dressinger
 Supper
 Tilbehør
 Vegetar
 Vildtretter

Spaghetti med tomatsauce

Skrevet d. 18 August 2001
Ingredienser
2 fed Hvidløg
3 spsk Olivenolie
1 dåser Flåede tomater (800 g, de er saftige, mørkerøde og ofte mere modne end de friske)
500 g Spaghetti
1 stk Parmesanost (et stort stykke)

Fremgangsmåde
1. Løg og hvidløg pilles og snittes meget fint. Varm olivenolien op på den store pande, sautér løg og hvidløg i olien. Samtidig åbnes dåsen, og tomaterne skæres i mindre stykker, hvorefter saft og tomater hældes ved. Drys med salt og peber og lad det småkoge, minimum 10 minutter, længere tid skader ikke! Men husk: Der skal røres i det ind imellem.
2. I mellemtiden koges 5 l vand i en stor gryde med 2 spsk salt, spaghettien koges al dente. Husk at prøvesmage ind imellem.
3. Så skal saucen smages til - mangler der noget? Sikkert peber og salt (maden kan også gøres stærkere med chilipulver; mere frugtagtig med 1 spsk balsamice; mere flydende med 1 glas rødvin).
4. Lad den færdige spaghetti dryppe af i en sigte og hæld den direkte over i den varme tomatsauce og bland det hele godt. Og som altid skal osterivejern og parmesan på bordet.