HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Mindre fedt, mere fråds

Skrevet d. 14 Maj 2002
Lightprodukter inspirerer folk til at spise mere, viser en ny undersøgelse. Dermed er kaloriebesparelsen af at spise magre produkter blevet ædt op af større mængder.

Danskerne har taget light-produkterne til sig, men til gengæld udviklet en overspiser-kultur. Det viser en ny undersøgelse, som Jeppe Matthiesen fra Fødevaredirektoratet har været med til at lave. Undersøgelsen slår fast, at hvor meget folk spiser, afhænger af, hvor mager maden er.

– Vi kunne se, at folk spiser større portioner af de mere magre udgaver af fødevarer som mælk, sovs pålæg og svinekød, så på den måde kommer det måske ud på ét. hvis man drikker og spiser mere, kan man ende med at få den samme mængde fedt og energi, som hvis man vælger den mere fedtrige udgave, men begrænser sit indtag. Så er der ikke vundet meget ved det, siger Jeppe Matthiesen.

Kilde: B.T. (14.5.) s. 25.

Nyhed fra www.madogsundhed.dk

Se alle nyhederne