HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Firma opfinder sundere mælk

Skrevet d. 5 November 2004
Kroppen får mere kalk fra en ny mælk, som virksomheden Chr. Hansen udvikler. Børnelæge hilser mælken velkommen, men firmaet vil kun sælge mælken i USA. De danske regler er for skrappe. En dansk virksomhed giver almindelig mælk en ny behandling, så kroppen optager mere af mælkens kalk til gavn for knoglerne. Firmaet Chr. Hansen vil i første omgang sælge mælken i USA, der har en mere liberal indstilling til kunstigt udviklet mad og drikke end Danmark. »Mange børn og unge får for lidt kalk. Derfor forbedrer vi værdien af den kalk, der er i mælken, så du kan optage 50 procent mere af den i din blodstrøm«, siger marketingchef Hans Christian Bejder fra Chr. Hansen, der har speciale i at udvikle ingredienser til fødevarer. Forebyggelse af sygdom Han tilføjer, at hensigten med mælken er at forebygge knogleskørhed. Virksomheden søger patent på metoden og vil derfor ikke i detaljer forklare, hvordan forædlingen af mælken sker. Men Chr. Hansen har på forhånd droppet at sælge mælken i Danmark og resten af EU. Det er nemlig ulovligt at fremhæve en særlig egenskab ved en fødevare, og virksomheden ser ingen fidus i at markedsføre produktet som helt almindelig mælk. »Min vurdering er, at firmaet ikke må skrive på mælken, at kroppen optager en større del af kalken«, siger Else Molander, kontorchef i Fødevarestyrelsen. Kilde: Politiken

Se alle nyhederne