HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Chr. Hansen vil sælge fødevareingredienserne

Skrevet d. 24 November 2004
Bestyrelsen i Chr. Hansen Holding har besluttet at undersøge mulighederne for at sælge koncernens aktiviteter inden for fødevareingredienser. Oprindelig var det meningen at man ville opsplitte koncernen i to dele, men efter at storaktionæren Lundbeckfonden nu har meddelt Chr. Hansen, at man ikke længere ønsker at være langsigtet strategisk ejer af en kontrollerende aktiepost i en ingrediensvirksomhed, ønsker Chr. Hansens bestyrelse nu i stedet at sælge. Ved et frasalg af ingredienssektoren vil Chr. Hansen i fremtiden være at betragte som en farmaceutisk virksomhed med fokus på allergibehandling og forebyggende midler mod astma – som nu i selskabet ALK-Abello. Chr. Hansen har sat investeringsbanken Carnegie på opgaven med at finde en køber til ingrediensdelen, en proces som ifølge koncernen kan komme til at vare i op mod et år. Hensigten med salget er at sammenføje kompetence og organisation fra Chr. Hansen Food Ingredients under en ny ejerstruktur, ”for på den måde at skabe en bedre platform for en fortsat positiv udvikling af forretningen”, som koncernen selv udtrykker det. Aktiviteterne i Chr. Hansen Food Ingredients omfatter alle former for kulturer, enzymer, farver, smagsstoffer, krydderier og sødemidler. Den danske konkurrent Danisco følger med interesse Chr. Hansens bebudede salg af ingrediensdivisionen, men vil ikke oplyse noget om, hvorvidt man vil komme med noget købstilbud. Dog siger Daniscos kommunikationsdirektør Michael von Bülow til Børsen, at ”Chr. Hansens produktpotefølje er interessant for ethvert selskab med fokus på ingredienser.” Ifald en anden dansk eller udenlandsk virksomhed skulle købe Chr. Hansens ingredienser, vil det ikke umiddelbart ændre Daniscos konkurrencesituation på området. ”Chr. Hansen er i forvejen en skarp konkurrent til Danisco. Hvis et andet selskab køber ingrediensdivisionen, vil det konkurrencemæssigt være status quo for os,” siger von Bülow. Kilde:Foodwire.dk

Se alle nyhederne